Atractii Fagaras

Monumentul de arhitectura a fost ctitorit de Constantin Brancoveanu, fiind cel mai vechi lacas de cult din oras. A fost ridicat in anii 1697 si 1698, pentru conducerea lucrarilor fiind trimis aici pitaful Ratescu. Pictorul Preda din Campulung a pictat naosul si altarul. Semnatura sa a ramas in altar si in ziua de astazi.

Pronaosul a fost pictat dupa 1772 cu cheltuiala unui membru bogat al breslei tabacarilor din Fagars. Aceasta biserca a fost luata drept model dupa aceea de alti mesteri ce au facut lucrari in Tara Fagarasului.

    
    
    
    

Constructia acestei biserici si a scolii de langa ea a inceput in anul 1782. Biserica a fost termina in anul 1783, iar turnul acesteia in 1791. Aici se gasesc diverse valori artistice printre care si doua icoane pictate in ulei din 1725. Existenta bisericii a fost foarte mult legata de negustorii romani ce au sustinut-o cu fonduri si de numele unor intelectuali ce urmareau ridicarea culturala a poporului.
Amplasata alaturi de Casa de Cultura, opera sculptorului Vasile Blendea, omagiaza pe foarte cunoscutul cioban calator din Cartisoara. De numele lui sunt legate episoadele luptei pentru dreptate si unitate a poporului roman la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX. Este cunoscut ca Badea Cartan a adus un mare numar de carti pentru fratii sai din satele fagarasene. Arestat si inchis de mai multe ori, i s-au confiscat si cartile purtate cu mare greutate pe munte in desaga de care era nedespartit. A murit in 1911 si a fost inmormantat la Sinaia.

A fost dezvelita in 1938, fiind construita de catre Spiridon Georgescu la initiativa lui Nicolae Iorga. Statuia o reprezinta pe sotia voivodului roman, primul artizan al unirii tuturor celor trei principate. Ea a fost stapana acestui tinut in perioada 1599-1601, primind castelul de la sotul sau marele voivod Mihai Viteazul, dupa ce acesta a devenetis si domnitor al Transilvaniei.
Inca din secolul al XV-lea a existat in Fagaras o manastire cu biserca romano-catolica. In anul 1737 a fost terminata constructia bisericii si manastirii. In 1760 a fost un mare incendiu care a distrus acoperisul bisericii. In anul urmator biserica a fost refacuta in stil rococo. In biserica se afla o orga din 1895 precum si doua ceasuri de soare. Aceasta biserica este trecuta in lista monumentelor de arhitectura.
Biserica evanghelica a fost ridicata in anii 1842-1843, dupa ce edificiile naterioare au fost si ele distruse rand pe rand in incendii. La intrarea in biserica se afla trei monumente funerare din prima jumatate a secolului al XIX-lea, pe care sunt cioplite insemnele breslelor tabacarilor si rotarilor. Biserica este prevazuta cu orga.

    
    

In centru orasului exista un parc de dimensiuni mari amenajat pentru plimbare si admirat natura. Parcul constituie un loc de adunare al oamenilor mai in varsta dar si al copiilor care se pot juca in voie aici.
Un alt loc bun pentru plimbare si relaxare este aleea ce inconjoara cetatea. Aceasta alee este in imediata apropiere a cetatii Fagarasului, inconjurand lacul pe la exterior. Pomi vechi ce se afla de o parte si de alta acesteia fac ca ea sa fie umbrita si relativ racoroasa si in zilele calde de vara. Daca vrem sa admiram cetatea, lacul sau trecatorii ne putem aseza pe una din numeroasele banci care se gasesc din loc in loc pe aceasta alee. Cand ajungem in partea estica a cetatii putem admira Catedrala ce inca se afla in constructie, dar are designul bine img-thumbnailat.

    
    
    

Cazare in Fagaras

Servicii, Afaceri


RENT-A-CAR NNC va ofera masini la cele mai mici preturi pentru inchiriere.

Calendar

Iunie 2023
Du

Lu

Ma

Mi

Jo

Vi

Sa

    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Program TV - ce ruleaza acum la TV

Starea vremii

Weather by Freemeteo.com

Curs valutar